Nieuwe rekening, vertrouwde service

Geschreven door: Maxim Kapteijns

Gepubliceerd op: 26 mei 2021

Nieuwe rekening, vertrouwde service

Leestijd: 2 minuten

De meeste vaste giftgevers doneren via automatische incasso. Fijn natuurlijk! Maar wat als een giftgever verandert van bankrekeningnummer? Belangrijk is dan om een goede service te verlenen zodat de afschrijvingen vlekkeloos blijven verlopen én storneringen worden voorkomen.

Wanneer iemand overstapt naar een andere bank, werken de meeste banken met een overstapservice. Als ontvanger van automatische incasso’s ben je zo verzekerd dat de incasso’s doorlopen. Na een incasso krijg je een seintje van de bank dat een donateur een nieuw rekeningnummer heeft. Een prima service, maar dit vraagt wel een nauwkeurige aanpassing van het IBAN van de donateur in je database, om storno’s te voorkomen.

Natuurlijk wil je dat de IBAN-wijziging volledig automatisch gebeurt.

Natuurlijk wil je dat de IBAN-wijziging volledig automatisch gebeurt. Binnen Nexios verzorgen we automatisch deze verwerking, zodat de incasso de volgende keer meteen van de nieuwe bankrekening wordt afgeschreven. Zo blijf je verzekerd van een schone database. De IBAN-wijzigingen worden na een incasso door de bank aangeboden en automatisch opgehaald en verwerkt in de database.

Ook gegevens van verhuizende donateurs worden volledig automatisch verwerkt. De mensen die verhuizen, kunnen bij de verhuisservice van PostNL de goede doelen die ze ondersteunen, aanvinken. Zodat de donateursadministratie keurig een verhuisbericht krijgt. Alleen, dit wordt bij veel organisaties handmatig verwerkt. Onnodig veel tijd en grote kans op vertraging of foutjes. Binnen Nexios worden ook deze berichten vanuit PostNL automatisch verwerkt, zodat je database up-to-date blijft.