Verlies de verhuizers niet!

Geschreven door: Maxim Kapteijns

Gepubliceerd op: 1 oktober 2020

Verlies de verhuizers niet!

Automatische verwerking van verhuizende donateurs

Leestijd: 1 minuten

Het is meer werk dan het klinkt. De verhuizende donateurs goed bijwerken in je CRM. De mensen die verhuizen kunnen bij de verhuisservice van PostNL de goede doelen die ze ondersteunen aanvinken. Zodat de donateursadministratie keurig een verhuisbericht krijgt. Alleen, dit wordt bij veel organisaties handmatig verwerkt. Onnodig veel tijd en grote kans op vertraging of foutjes. Dat kan anders.

Jaarlijks verhuizen 1,7 miljoen mensen. De meeste van hen maken gebruik van de service van PostNL, waarin ze hun nieuwe adresgegevens in één keer doorgeven aan alle relevante instanties. Waaronder ruim 100 goede doelen. De meeste van die goede doelen verwerken de adreswijzigingen handmatig. Oftewel: ze bekijken de berichten van PostNL, zoeken in database de matches op en typen de nieuwe gegevens over.

Schone en actuele database

Binnen ons Nexios systeem hebben we nu een service die automatisch deze berichten vanuit PostNL verwerkt, zodat je database automatisch up-to-date blijft. Het systeem haalt alle verhuisberichten op. Scant of de donateur inderdaad bekend is en voert de verhuizing door op de juiste datum.

Leads

Adreswijzigingen zijn niet alleen een noodzakelijke administratieve handeling. Er zit ook een kans in om nieuwe leads in te voeren. Als de verhuizer nog niet bekend is, maakt het systeem een nieuwe lead aan. Deze persoon heeft immers zelf aangegeven dat zijn/haar gegevens moeten worden doorgegeven aan het goede doel. Een mooie kans om nieuw contact te leggen!