Kansen in zakelijke fondsenwerving

Geschreven door: Maxim Kapteijns

Gepubliceerd op: 11 oktober 2021

Kansen in zakelijke fondsenwerving

Alle gegevens van je zakelijke partners bij de hand én up to date.

Leestijd: 2 minuten

Zakelijke fondsenwerving zit in de lift en er lijkt nog geen einde aan te komen. Zo boekte het Rode Kruis in 2020 een record aan zakelijke donaties en zien steeds meer midden- en kleinbedrijven de voordelen voor hun business om te doneren aan het goede doel. Om als zakelijk fondsenwerver slim en snel in te spelen op deze trend en je data om te zetten in geld, wil je natuurlijk dat je data up-to-date is en snel inzichtelijk.

De opkomst van bewuste consumenten en werknemers zorgt al enkele jaren voor een beweging in bedrijven om meer te investeren in maatschappelijke initiatieven. Wanneer je samenwerkt met een bedrijf, bereik je dus ook een nieuw publiek van klanten en medewerkers, wat weer kan leiden tot nieuwe donateurs. Genoeg reden om bijzondere aandacht te schenken aan je zakelijke fondsenwerving.

Slim gebruik van je data kan het maximale uit de mogelijkheden halen.

Koesteren en uitbouwen

Als goed doel is het belangrijk om je relevantie te tonen, de win-win op te zoeken tussen het bedrijf en het goede doel en mee te bewegen met commerciële en filantropische ontwikkelingen. Nieuwe zakelijke relaties wil je koesteren en de relatie uitbouwen. Dan is het essentieel om snel en goed bij alle gegevens te komen. Want slim gebruik van je data kan het maximale uit de mogelijkheden halen.

Directe koppeling Kamer van Koophandel

Stel: je wilt al je zakelijke partners aanschrijven met een mailing. Of een fondsenwervende actie opzetten. Dan wil je er zeker van zijn dat alle gegevens kloppen en up-to-date zijn. Om het wat makkelijker te maken, hebben we voor zakelijke fondsenwerving binnen Nexios CRM een nieuwe functionaliteit toegevoegd: een directe koppeling met data uit het Handelsregister (KVK). Met deze koppeling (API) wordt het zoeken, controleren en overtypen van gegevens van partners sterk versimpeld. Ook kunnen deze gegevens helpen bij de segmentatie van de relaties. Bijvoorbeeld per branche. En wil je extra inzichten in je relaties? Dan is het ook mogelijk om je data op elk moment aan te vullen met nieuwe gegevens vanuit de KvK.

Een plaatsje veroveren in het hart van je zakelijke doelgroep vraagt inzicht, meebewegen en meedenken. Snelle inzichtelijke relevante data helpen je daarbij.