Giro555: Samen in actie voor Beiroet

Geschreven door: Maxim Kapteijns

Gepubliceerd op: 7 augustus 2020

Giro555: Samen in actie voor Beiroet

Leestijd: 2 minuten

De beelden zijn haast niet te bevatten. De schade is niet te overzien. Beiroet is hard getroffen door de explosie. Hulporganisaties in Nederland laten van zich horen met een gezamenlijke Giro555 actie: Samen in actie voor Beiroet.

De Samenwerkende Hulporganisaties achter Giro555 komen niet zomaar in actie. Sommige rampen zijn zó groot en veroorzaken zo veel leed en schade, dat de organisaties de handen ineenslaan. Zoals nu, in Beiroet. De combinatie van de enorme explosie, de ongekende economische crisis, het coronavirus en de omvangrijke opvang van vluchtelingen rond de stad maakt de situatie voor de bevolking extreem moeilijk. Giro555 helpt met medische zorg, reddingswerk, drinkwater, onderdak en psychosociale zorg.

Dit soort rampen komt altijd onverwacht. Fondsenwervende campagnes faciliteren is onze dagelijkse praktijk, maar dit is toch net een beetje anders. We hebben getest en geoefend en nog eens getest om onze online donatiemodule klaar te hebben voor die ene ramp, waarvan je weet dat ie gaat komen. Alleen weet je niet wanneer. Je hebt niet te maken met een zorgvuldig uitgestippelde campagne met een sluitend tijdschema. Bij een ramp zo groot en zo plotseling, moet alles vanuit het niets in één keer goed draaien. Zodat alle betrokken Nederlanders zonder technische haperingen deze actie kunnen steunen.

We zijn pas een paar uur onderweg en de eerste duizenden donaties stromen al binnen. We zitten er, eerlijk is eerlijk, met gezonde spanning bovenop. Loopt alles soepel, gaat alles goed, hoeveel donaties komen binnen? Het is ontzettend fascinerend om van dichtbij te zien hoe de machinerie van hulporganisaties direct hard gaat draaien voor mensen in nood. En fantastisch om hier een radertje in te mogen zijn.

Kunnen de slachtoffers van de explosie in Beiroet ook op jouw steun rekenen? Doneren kan via https://geef-nu.giro555.nl/beiroet. Wij zorgen ervoor dat je betaling goed verwerkt wordt!