Coronavirus: Rode Kruis in actie

Geschreven door: Maxim Kapteijns

Gepubliceerd op: 16 maart 2020

Coronavirus: Rode Kruis in actie

Leestijd: 2 minuten

Het coronavirus heeft nu ook Nederland in zijn greep. Sommige mensen zijn bang en onzeker. Andere proberen zo veel mogelijk business as usual aan te houden.

Nare tijden, maar ook hartverwarmende tijden. Filmpjes van zingende Italianen vanuit hun huizen gaan viral. Op Twitter bieden Nederlanders massaal hulp aan mensen die bang zijn of geïsoleerd raken. En onze klant het Rode Kruis zet het burgerhulpnetwerk Ready2Help in om ouderen te informeren hoe zij zich kunnen wapenen tegen corona.

Boodschappen en medicijnen

Meer dan 40.000 mensen zijn aangesloten bij Ready2Help en staan klaar om, zoals de naam al zegt, te helpen. Nu het coronavirus COVID-19 zich ook in ons land heeft verspreid, mobiliseert het Rode Kruis dit netwerk van burgerhulpverleners, dat ruim 5 jaar geleden in het leven is geroepen voor situaties precies zoals deze. In heel Nederland komen de tijdelijke hulpverleners in actie om de meest kwetsbare mensen te informeren hoe zij zich kunnen beschermen tegen het coronavirus. Ze verspreiden flyers op een aantal zichtbare plekken, bieden aan boodschappen te doen en checken of oude mensen nog genoeg medicijnen in huis hebben.

Dit is precies waar we IT zo graag voor inzetten: om mensen te verbinden en daadwerkelijk te helpen.

Verbinden en helpen

Wij zijn er natuurlijk hartstikke trots op dat wij hebben mogen meebouwen aan dit netwerk met onze Ready2Help CRM-tool. Dit is precies waar we IT zo graag voor inzetten: om mensen te verbinden en daadwerkelijk te helpen. Zeker in tijden als deze wanneer kwetsbare mensen het moeilijk hebben en met soms een simpel gebaar al geholpen zijn.

Help jij ook mee? Meld je aan als vrijwilliger bij burgerhulpnetwerk Ready2Help om te assisteren bij hulpinzetten.